Jumaat, 16 November 2012

ESP sangatttt sesuai bagi yg nak menurunkan berat badan.

hi assalamualaikum...


saya teruja ni, nak share kisah benar. beliau amalkan ESP dalam menurunkan berat badan. 
best kan??? nampak remaja balik, padahal dah beranak pinak..






kalau nak tau lebih lanjut, jom baca fungsi protein

Some people turn to higher-protein diets to lose weight. That's because some researchers suggest that higher-protein diets help people better control their appetites and calorie intake.

ini petikan dr hasil search saya di google. artikel ni ade explain pasal protein in summary je. just nak tunjuk kat anda yg protein ni berjaya menurunkan berat badan sebabnya protein adalah medium yg boleh mengawal selera makan dan juga pengambilan kalori..

kalu nak kurus, protein mesti dan wajib kita ambil. bukan setakat mengawal selera makan kita je, protein ni amat besar peranannya dlm kesihatan dan kecantikan kita. byk sgt nak diskas fungsi protein tp saya bgtau satu je, mungkin anda dapat tau kaitannya dgn kesihatan dan kecantikan kita..protein ni yelah fungsi utamanya menggantikan tisu2 rosak dlm badan kita..tisu2 ni yelah terdiri dr beribu2 sel. bdn kita dibuat dr sel2 yg berjuta. so kalu sel sihat, semua sihatla. 

contohnye..kita sakit kepala (yg teruk smpai tak boleh bgn). semua benda tak boleh buat. betul tak? kalau sakit kaki, kita masih boleh berfikir, menulis...berbalik kpd sakit kepala tadi, kita pun amik ubat/supplement utk legakan sakit tadi., dgn izin Allah terus baik dan semua benda dah boleh buat seperti biasa. camtula analogynya, kita baikpulih yg utama, yg lain akan turut berfungsi dgn baik.

Shaklee ade Lecithin, Omega, Herb Lax, dan juga Cinch utk tujuan penurunan berat badan.. tak semua org sama. ade yg memadai dgn ESP sahaja, ade yg amik 2,3 produk utk kurus. tp semua produk2 ni bkn semata2 untuk turunkan berat badan je, juga melindungi kesihatan kita spt kesihatan jantung, sistem penghadaman, dll.

belum cuba belum tahu, dah cuba mesti jatuh hati dgn Shakle, cubala. tak rugi pun.

berminat?
hubungi saya di 012-6618052
nuramni22@yahoo.com







1 ulasan:

PRINCESS FARISHA berkata...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html